El club homenatja Jaume Freixas i posa punt i final a la temporada 2014-2015.

 
El passat divendres, el camp de la Roureda, es va omplir de gom a gom per celebrar el final de temporada. Una jornada familiar, organitzada per la junta directiva sortint i l'entrant, pretenia començar a donar peu al nou model de club de la nova junta directiva de fer un club més familiar.
 
L’acte va començar a les 7 de la tarda, on els equips de futbol formatiu feien diferents partits entre si mateixos. Seguidament, el club va convidar a un entrepà de botifarra a tots els jugadors, familiars, socis i gent que forma el club. Tots els jugadors dels equips van sopar junts, per taules.
 
Un cop acabat el sopar, es va fer l’acte de clausura de la temporada. En primer lloc, es va fer el traspàs de juntes. Primer, va baixar la junta sortint i en nom de tots, Toni Atència, va dedicar unes paraules al públic. Atència va afirmar que  “tanquem una porta que vam obrir fa cinc anys, hem intentat fer-ho bé, a vegades ens n’hem sortit, a vegades, no”. Va tenir el record per Jordi Trilla i va agrair a totes les persones que “que han col·laborat en el club" igual que les famílies dels propis components.
 
Seguidament, es va presentar la nova junta i va explicar que la formació seria amb quatre àrees. L’àrea de Gestió, formada per l’Albert Pujol i en Josep Galles, l’àrea Esportiva, formada per en Pep Parés, en Santi Fuentes i en Joan Puig, l’àrea Social, formada per l’Anna Rovira i l’Ita Roset, i finalment l’àrea de manteniment, formada per en Lluís Reig, en Pep Rafart, en Pep Casals, en Jordi Font i l’Isidre Sayós. Albert Pujol, nou president de la UD Taradell i en representació de la junta, va dir que “comencem, no ho hem fet mai, us demanem disculpes anticipades i estem oberts a millorar i a parlar per si hi ha qualsevol queixa, perquè parlant la gent s’entén”.
 
A continuació, va venir la part més emotiva, un homenatge a Jaume Freixas, ‘en Farines’, una persona que ha estat vinculada a la UD Taradell en els darrers 50 anys. Des del club es va preparar un video amb entrevistes amb exjugadors taradellencs: Francesc Pladevall, Josep Clusellas, Heribert Torres, Jordi Peipoch, Joan Brussosa, Joan Morcillo, Jordi Morató, Ferran Vilaró, Joan Solà, Josep Valverde ‘Karra’, Ito Mercader, Josep Maria Freixas, Dani Prat, Josep Antoni Parres, Joan Vilamitjana, Núria Canó, Arantxa Serra, Laia Miralpeix o Lluís Codina van ser alguns dels jugadors/es que en aquest vídeo van parlar de la figura d’en Jaume Freixas, tant de la seva vessant futbolística com la més humana. També en van parlar la seva família, la Rosa, la seva dona, en Jordi i l’Albert, els seus fills, i l’Oriol, la Lioba i l’Arnau, els seus néts. Fins i tot el mateix protagonista va parlar en aquest emotiu vídeo on va reconèixer que el camp de futbol i el Taradell “havien estat la seva segona casa”.
 
Després del vídeo, Freixas, acompanyat de les autoritats municipals i dels membres de la junta sortint i l’entrant, van descobrir una placa que posa: “No som un club gran, però entre tots podem ser un gran club”, una de les frases més conegudes dels darrers anys que havia sortit de la boca de Freixas. Emocionat i pràcticament sense paraules, Freixas va destacar que ”la veritat és que els jugadors han dit que s’ho havien passat bé però el que s’ho ha passat més bé he estat jo, he tingut moments molt grans i encara els tinc”. Va afegir que “s’ho mereix molta gent que em va ajudar, el que puc dir és que no n’he sabut mai de jugar a futbol i he disfrutat més jo que tota la gent que he entrenat, he estat molt feliç, la família m’ha acompanyat i he estat en un club que ja és un gran club”. L’alcalde, Lluís Verdaguer, va destacar la figura de Freixas i li va dir que “has fet tots els papers de l’auca, has tingut moltes generacions i de tot tipus a les teves mans i els havies pogut controlar, i amb alguns segur que no va ser gens fàcil”. Va afegir que “quan veia les imatges tenia la sensació que estava escoltant una colla d’alumnes que parlaven del seu gran mestre”.
 
El video, es publicarà a la web d'aquí uns dies.
 
Crònica: UD Taradell / Ràdio Taradell.

Segueix-nos a Twitter

Troba'ns al Facebook