El Tercera Catalana té la permànencia matemàticament assegurada

Tot i que dissabte després del partit a Balenyà semblava que no, els resultats produïts diumenge en la resta d'equips van certificar la permanència matemàtica de la UD Taradell a la Tercera Catalana. Aquí expliquem el perquè:

 

No caldrà dependre de descensos compensats

Aquest era el principal perill aquesta temporada. El fet que baixin tres equips catalans de Segona Divisió B a Tercera Divisió (Prat, Espanyol B i Hospitalet) provoca una sèrie de descensos que es van compensant en les categories inferiors. El principal és que, a banda dels 9 equips que baixen de normal de Primera Catalana, se n'havien de sumar tres més (el millor 14è i els dos 13ens dels grups 1 i 2). Això fa que baixin 12 equips de 1a Catalana i s'han de compensar en les següents categories. Fins a 9 equips d'aquests 12 són de la província de Barcelona. I només es podrien compensar un total de 6 a través dels campions dels grups barcelonins de 2a Catalana i dels tres subcampions si guanyen la promoció d'ascens (sempre i quan el sorteig no faci que s'enfrontin entre ells).

 

Per tant, quedarien tres descensos sense compensar (tres de 2a a 3a Catalana i, per tant, tres de 3a a 4a Catalana).

 

Però, si es pensa en el pitjor dels casos, els 6 descensos a compensar farien que a 3a Catalana baixessin també: el millor 16è i els 5 pitjors 15ens). I aquí és on hi havia el perill per la UD Taradell abans de conèixer els resultats de la penúltima jornada.

 

Cal dir que aquests descensos també podien venir compensats amb ascensos a Segona Divisió B dels equips que fan les eliminatòries per pujar (Olot, Peralada, Terrassai Vilafranca).

 

Per què la UD Taradell està salvada?

Després de conèixer els resultats del grup 5è de la 3a Catalana, la UD Taradell matemàticament ja no pot quedar dels tres últims classificats (posicions de descens) ni tampoc 15è. 

 

I és que en el pitjor dels casos i és que la UD Taradell perdés l'última jornada contra el Voltregà, sumaria 39 punts. Amb aquesta puntuació, sumada a les victòries dels equips per sota de la classificació, només es podrien donar dos casos:

 

1. Empat a 39 punts amb el Balenyà At.: En cas que el Taradell perdi l'última jornada i el Balenyà guanyi a Viladrau, els dos equips sumaran 39 punts. Però el Taradell quedarà per sobre per tenir el goal average particular a favor (un triomf a la Roureda i un empat a Balenyà), evitant la 15a posició.

 

2. Triple empat a 39 punts amb el Balenyà i el Pradenc: En cas que el Taradell perdi l'última jornada, el Balenyà guanyi a Viladrau i el Pradenc perdi l'última jornada, els tres equips sumarien 39 punts. El triple empat, segons la normativa de la Federació Catalana de Futbol, es resol calculen els punts sumats en els sis duels directes entre els tres equips. I aquí el Taradell és l'equip que suma més punts. Per tant, quedaria per sobre de Pradenc i Balenyà, evitant la 15a posició.

Segueix-nos a Twitter

Troba'ns al Facebook