La FCF decideix no activar ascensos i descensos al futbol base i l’Aleví B no puja de categoria

L’Aleví B no pujarà de categoria. Així ho ha decidit la Federació Catalana de Futbol aquest dimecres en una reunió de junta directiva. L’ens del futbol català, que fa unes setmanes havia previst fer una consulta entre els clubs catalans per decidir el futur de les competicions, al final ha tirat enrere i ha pres la decisió la pròpia Junta Directiva amb l’assessorament de la Secretaria General de l’Esport i segons el pla estatal de la Federació Espanyola.

 

La FCF argumenta la decisió que en les competicions de menors d’edat cal anteposar els processos d’aprenentatge sobre els triomfs esportius. Per altra banda, en cas que s’haguessin activitat els ascensos però no els descensos, tal i com es parlava setmanes enrere, s’haguessin trencat tots els plans de competició de cara a la propera temporada 2020-2021. Considera que hagués afectat en el calendari i també a la forma de gestionar els descensos, per tornar a recuperar la normalitat competitiva a la temporada 2021-2022.

 

Tot i així, hi hauria una possibilitat que l’Aleví aconseguís un ascens, tot i que l’opció és molt complicada. Aquesta passaria per un ascens derivat per la cobertura d’equips vacants. Aquests ascensos es regiran per coeficients entre els equips de la demarcació de Barcelona. En els següents dies, la Federació Catalana agafarà els primers classificats de cada grup i dividirà els punts pels equips a la lliga i farà una classificació provisional. En cas de renúncia d’equips a categories superiors, s’anirien validant ascensos segons les places lliures a través d’aquesta classificació.

 

L’Aleví B, entrenat per Oriol Tusell i Tomeu Servera, ha aconseguit 46 punts, un més que la Fundació UE Vic ‘B i dotze més que el tercer classificat, el Tona que tenia 34 punts. Dels 17 partits que han disputat, l’equip ha aconseguit 15 victòries, un empat i una derrota. Ha marcat 123 gols i en va rebre 36. 

Segueix-nos a Twitter

Troba'ns al Facebook