Raul Obiols, nou coordinador esportiu: "Volem convertir-nos en un referent en formació esportiva a la comarca d’Osona"

 

El nou coordinador de la UD Taradell de cara a la temporada 2021-2022, Raul Obiols, està presentant aquesta setmana el projecte de futbol formatiu del club als pares i mares dels actuals jugadors i jugadores. En una sèrie de reunions, Obiols està explicant als familiars el projecte esportiu que el club implementarà de cara al setembre i quina serà la seva tasca i funció com a coordinador del futbol formatiu de la UD Taradell. Les trobades amb pares i mares també serveixen per respondre els dubtes i preguntes que puguin tenir, així com repassar les previsions i perspectives que hi ha en les diverses etapes futbolístiques.

 

Les reunions s'estan fent al Centre cultural Costa i Font. Raul Obiols ha deixat clar a tots els equips que el projecte té la intenció de tornar a convertir la UD Taradell en un referent de futbol base a la comarca d’Osona, tot i la gran competència que hi ha actualment, amb un model propi i respectant els valors i la tradició futbolística que sempre ha tingut el club. Així, Obiols destacava que ‘ser un referent no és guanyar categories sinó que és formar bé als jugadors i jugadores" i afegia que "si fas una bona tasca de formació, les categories venen soles fruit del treball".

 

La formació serà un dels pilars fonamentals de la nova direcció esportiva base del club durant les properes temporades. Un coordinador que treballarà damunt del terreny de joc amb els entrenadors, equips i que es vol envoltar del màxim de persones del club per fer-lo créixer i guanyar encara més proximitat amb les famílies. Per això, ha anat insistint en les reunions amb els pares que "qualsevol problema o suggeriment me’l podeu comentar i fer arribar".

 

Metodologia i formació adaptada per a cada equip

Obiols ha anat explicant que es crearà una metodologia de treball adaptada a cada equip que servirà per seguir la formació futbolística i educativa dels jugadors i jugadores del club i ha remarcat que el més important de tot és el creixement formatiu.

 

En aquest àmbit, la intenció és constituir els equips segons nivells tècnics i futbolístics dels jugadors i jugadores per tal que l’aprenentatge individual i col·lectiu sigui més eficaç. També es reforçarà el treball en equip entre coordinador i entrenador amb una planificació que tingui present els continguts que cal treballar per millorar dia a dia. Així, ha destacat que la seva aposta és exigir al màxim els entrenadors perquè l’equip i els jugadors faci un salt qualitatiu.

 

Seguiment al jugador tant en l’àmbit esportiu com humà

Amb el nou projecte, el nou coordinador esportiu buscarà fer un exhaustiu seguiment de l'evolució futbolística dels jugadors i jugadores, així com també poder influir en el creixement humà i personal de cada jugador i jugadora.

 

En l’àmbit esportiu, la nova metodologia pretén que els equips facin una bona progressió formativa i esportiva i fer créixer el club. Així, el nou coordinador ha insisit en les reunions amb familiars que actualment en el futbol formatiu hi ha molts clubs que estan venent categories en lloc de formació i que, en canvi, la UD Taradell vol ser important en l'àmbit de la formació. Considera que els premis en la competició ja arribaran, si el treball formatiu es fa bé, ja que permetrà incrementar el nivell individual de cada jugador i al mateix temps el nivell col·lectiu de cada equip. Per això, ha anat insistint que "els objectius seran clars i a curt termini. Molts entrenadors a principi de temporada diuen als equips que l’objectiu és guanyar la lliga. Els nostres objectius han de ser més curts i anar pas a pas i molt clars".

 

En referència al nivell humà, vol que tant entrenadors, coordinadors i membres de junta siguin un part important de cada jugador en la seva vida futbolística. Obiols esmentava que "els jugadors ens han de veure propers i que si tenen qualsevol problema fora del futbol, nosaltres els podem ajudar".

 

Àrea de Tecnificació i Àrea d’Anàlisi com a novetats

De cara a la propera temporada, hi haurà dues àrees noves importants per reforçar l’estructura esportiva del club. D'una banda, és crearà una Àrea de Tecnificació. Aquest espai servirà per incorporar un tercer dia d’entrenament a la dinàmica dels equips i hi podrà participar el jugador que ho desitgi. Es realitzarà amb grups en funció de l’etapa formativa. En aquest espai es treballaran aspectes com la tècnica individual o les habilitats coordinatives de cada jugador.

 

Per altra banda, es crearà l’Àrea d’Anàlisi, una àrea per donar suport als entrenadors en la preparació de partits, on s’efectuaran treballs d’anàlisi dels equips rivals i del propi equip i es faran sessions de vídeo per generar un millor aprenentatge dels jugadors i jugadores.

 

La UD Taradell és un dels millors clubs en estructura de la comarca

Obiols va voler destacar que el què més li va impactar del Taradell és l’estructura que hi ha muntada al club i que s’hauria de conèixer a fora del poble. Una junta implicada, uns entrenadors implicats i moltes ganes de futbol, va dir.

 

El nou coordinador afronta amb molta il·lusió el nou projecte esportiu del club.

Segueix-nos a Twitter

Troba'ns al Facebook